Kousek moře v bytě

Dovolenková sezóna končí a na další pobyt u moře je třeba několik měsíců počkat. Kousek moře však můžete mít doma po celý rok. Stačí využít pár originálních doplňků s vhodnými motivy a svěží mořský vzduch začne vát iu vás, ať jste kdekoli.

Dovolenková sezóna končí a na další pobyt u moře je třeba několik měsíců počkat. Kousek moře však můžete mít doma po celý rok. Stačí využít pár originálních doplňků s vhodnými motivy a svěží mořský vzduch začne vát iu vás, ať jste kdekoli.

Hojná přítomnost modré

K moři patří modrá, takže s její přítomností v bytě, který má dýchat touto atmosférou, šetřit není třeba. Uplatnit se může skoro všude od záclon a ložního prádla až po jednotlivé odstíny na stěnách. Interiér v modrém provedení bude rovněž opticky širší a prostornější, což zvýší pocit komfortu.

Světlejší dřevěný nábytek

Modrá jako barva chladnějšího akcentu se nehodí ke každému zařízení, což platí zejména při výběru nábytku. Pro zvýšení pocitu pomyslného tepla domova se jednoznačně doporučují dřevěné nábytkové sestavy, nejlépe ve světlých provedeních. Ti, kdo si byt rádi obohatí něčím z dobrodružného koloniálního stylu, mohou vsadit na nábytek z exotických dřevin či extravagantnější nábytek ve tvaru lodi.

Vkusné miniatury lodí

Šikovné miniatury člunů, lodí a luxusních jachet se k takovým interiérům jistě hodí. Vsadit můžete na modely z různých materiálů, přičemž na trhu jsou zmenšeny atrapy plavidel ze dřeva, keramiky, skla či méně vkusného plastu. Ti šikovnější si mohou modely loděk zhotovit sami. Taková dekorace bude mít pro majitele bytu mnohem větší hodnotu.

Vlnité a pruhované motivy

Mořskou atmosféru v bytě umocní i výběr správných motivů, mezi nimiž nesmí chybět vlny a pruhy v různých velikostech a podobách. Hodí se na bytové textilie nebo jako ozdoba doplňků na skříňkách a na poličkách. I když nejlépe vyniknou v modré, oživit byt dokážou i v jiných odstínech.

Tapety s tématikou moře

Někdy není třeba shánět žádné doplňky ani měnit domácí inventář. Malý kousek moře vnese do bytu samotná tapeta na zeď. Někteří výrobci nabízejí i možnost návrhu na míru, takže zákazníci mohou mít na stěně obrázek přesně podle představ. i fotografii z dovolené. Na takových tapetách je nejlepší, že se dají kdykoli vyměnit, třeba i za nějaký menší malovaný obrázek.

Malé mušlové dekorace

Mnoho lidí si z dovolené nosí mořské mušle. Pokud k nim patříte také, můžete si vyrobit malé mušlové dekorace. Možností je nepočítaně. Mušle se dají naaranžovat do váz, svícnů, sklenic. Máte-li mušle různých tvarů, vyniknou i volně položené kdekoli na poličce nebo na stolku.

Výše uvedené doplňky mají kouzelnou schopnost dodat vašemu interiéru tu pravou přímořskou atmosféru. Skutečné moře sice nenahradí, ale minimálně vám budou připomínat vzpomínky na krásnou dovolenou a vyvolávat ve vás očekávání na tu další.

Příroda na balkoně. Zařiďte jej v něžném a smyslném BOHO stylu!

Omezený prostor na balkoně neznamená, že si z něj nemůžete vytvořit oázu klidu. Ideálním způsobem je zařídit si jej v BOHO stylu, který si...

Bezpečnostní fólie

Bezpečnostní fólie na okna jsou moderním řešením, jak zvýšit bezpečnost a soukromí v domovech i komerčních budovách. Tyto fólie představují efektivní způsob, jak chránit...

Revize elektroinstalací: Bezpečnost především

Revize elektrorozvodů je jednou z nejdůležitějších revizí, které je třeba provádět pravidelně. Elektroinstalace je totiž součástí každého domu, bytu, kanceláře i průmyslového objektu a...

Další články autora