Vychutnejte si domácí jídlo na terase

Nikde jinde nechutná tak jako na čerstvém vzduchu. Užijte si své oblíbené i netradiční pokrmy venku, ať už uděláte jen pár kroků na zahradu, balkon nebo se vydáte do přírody.

Hostiny pod širým nebem mají své kouzlo. Pokud máte balkon, terasu či zahradu, vychutnejte si menu naservírované se stylem pěkně u zahradního stolu. Pokud nemáte nic z toho, nezoufejte. Sbalte deku, pár sendvičů a vyražte do parku nebo na louku. Zážitek nebude o nic menší – stačí vše jen pečlivě naplánovat. Pokud hledáte inspiraci, jaké pokrmy a nápoje připravit, možná se inspirujete některým salátem, limonádou nebo pečivem z těchto receptů.

Zahradní párty s grilováním
Co by to bylo za léto bez pořádného grilování? Pokud nemáte ještě svůj gril, zvažte nákup menšího nebo dokonce přenosného kulatého grilu – budete jej moci vzít i s sebou na dovolenou. Kromě klasického jídelního stolu na terasu si pořiďte například ještě pojízdný kuchyňský stolek s policemi, který bude sloužit jako pracovní a odkládací plocha pro šéfa grilu nebo švédský stůl pro hodující.

Nezapomínejte, že výsledná atmosféra je především o detailech. Rozvěšte na terase nebo zahradě světelné řetězy, zapalte oheň v přenosném ohništi a pusťte hudbu z bezdrátových reproduktorů.

Náš tip:Chcete dotáhnout svůj večírek k dokonalosti? Zvolte si určité téma a přizpůsobte mu ladění celé akce, například pomocí textilních doplňků, prostírání, nádobí nebo dekorací.

Romantický piknik
Základem je pikniková deka se spodní vrstvou z nepromokavého materiálu. V teplých letních měsících si své dobroty zabalte do termotašky, případně přepravujte alespoň nápoje v termosce. Hodit se může i lehký příbor z plastu nebo bambusu, který lze použít opakovaně.

Pokud cestujete autem, neváhejte a přibalte pár podsedáků, díky kterým budete mít na dece větší pohodlí. V takovém případě se určitě najde i místo na lucernu, pár svíček a také deka, do které se zabalíte, když se večer ochladí. Pokud si chcete zavzpomínat na dětství, nebo přetáhnout odpolední piknik až do noci, vezměte s sebou více dek a vytvořte si z nich improvizovaný stan.

Příroda na balkoně. Zařiďte jej v něžném a smyslném BOHO stylu!

Omezený prostor na balkoně neznamená, že si z něj nemůžete vytvořit oázu klidu. Ideálním způsobem je zařídit si jej v BOHO stylu, který si...

Bezpečnostní fólie

Bezpečnostní fólie na okna jsou moderním řešením, jak zvýšit bezpečnost a soukromí v domovech i komerčních budovách. Tyto fólie představují efektivní způsob, jak chránit...

Revize elektroinstalací: Bezpečnost především

Revize elektrorozvodů je jednou z nejdůležitějších revizí, které je třeba provádět pravidelně. Elektroinstalace je totiž součástí každého domu, bytu, kanceláře i průmyslového objektu a...

Další články autora