Jak si zařídit terasu? Vytvořte si na ní obývací pokoj!

Hlavní designérskou myšlenkou letošního léta je zařídit si na terase dokonale pohodlný obytný prostor. Hranice mezi interiérem a zahradou se stírají a to, co jste dosud používali jen uvnitř, můžete klidně vynést ven. Přinášíme vám 7 žhavých outdoorových trendů roku 2019.

  1. Míchejte materiály
    Toto léto se prvky a materiály, které jste dosud používali jen v interiéru, kombinují s tradičními terasovými. K ratanovému či dřevěnému nábytku můžete přidat pohodlné čalouněné matrace, polštáře i větší i menší koberce. Pro venkovní použití jsou nyní populární také mosaz, sametové tkaniny, kožešiny či lustry.
  2. Už žádné sladěné soupravy
    Už se nemusíte snažit vytvořit exteriérové nábytkové sady v jednotném stylu. Popusťte uzdu fantazii a vytvořte si vlastní eklektické vnější prostory na míru. Ke starému dřevěnému stolu můžete přidat kovové židle, vlastně ani nemusí být stejné. Přidejte pestré polštáře různých vzorů, dekorativní orientální stolek či vázy a květináče.
  3. Boho styl boduje
    Stále více roste obliba pestrého bohémského designu na terasách a balkonech. Sezení se přibližuje více k zemi, místo klasických pohovek si mnozí lépe poleží na vacích nebo dekorativních boho – pufech. Ty jsou letos naprostou vychytávkou, ať už v pestré textilní koláži, kožené nebo ratanové.
  4. Modulární pohovky
    Když už obývací pokoj na terase, tak is pořádnou pohovkou. Také zahradní nábytek se posouvá směrem k multifunkčním a modulárním modelům, které se dokážou různě posouvat, kombinovat, přizpůsobit různým prostorům a růst podle vašich měnících se potřeb.
  5. Zářivé barvy
    Doplňky živých barev rozjasňují neutrální čalouněné zařízení. Barvy letošního léta jsou citrusové, červené a růžové, v čele s top barvou roku – korálovou, pohrát si však můžete také s novým trendem smaragdové zeleně.
  6. Více světla ve tmě
    Pryč jsou časy, kdy byla veranda večer osvětlena jen jedinou žárovkou. Dnes k osvětlení venkovního prostoru můžete využít množství světelných bodů pro každý styl, náladu a rozpočet – svíčky, kahanky, vojtěšky, různá ohniska nebo dokonce závěsné lampy a lustry.
  7. Ekologicky a zeleně
    Designéři se stále více zaměřují na ekologickou tvorbu, patří do ní také exteriérový nábytek a doplňky, které snižují uhlíkovou stopu. Chcete-li žít v souladu s přírodou, použijte na terase zařízení bez chemické povrchové úpravy, LED svítidla se solárními zdroji a obklopte se zelení. Využijte hrnkové rostliny, zavěste je na stropní trámy, nástěnné háky nebo jimi ozdobte stolky.

Příroda na balkoně. Zařiďte jej v něžném a smyslném BOHO stylu!

Omezený prostor na balkoně neznamená, že si z něj nemůžete vytvořit oázu klidu. Ideálním způsobem je zařídit si jej v BOHO stylu, který si...

Bezpečnostní fólie

Bezpečnostní fólie na okna jsou moderním řešením, jak zvýšit bezpečnost a soukromí v domovech i komerčních budovách. Tyto fólie představují efektivní způsob, jak chránit...

Revize elektroinstalací: Bezpečnost především

Revize elektrorozvodů je jednou z nejdůležitějších revizí, které je třeba provádět pravidelně. Elektroinstalace je totiž součástí každého domu, bytu, kanceláře i průmyslového objektu a...

Další články autora