Prázdninový tip pro kuchaře

Příprava jídla na čerstvém vzduchu, v obklopení svěží zeleně, za doprovodu něžného vánku. Vaření jako z říše snů se může stát realitou iu vás. Stačí si zřídit šikovnou letní kuchyni a pustit se do kulinářského umění.

Léto se pomalu krátí, ale čas na zřízení malé letní kuchyňky máme pořád. Stačí nám trochu volného prostoru, peníze na realizaci a ochota pustit se do takové rekonstrukce. Výsledek nepotěší jen kuchaře a příznivce grilovaček. Letní kuchyně totiž nebude jen koutkem pro přípravu jídel. Poslouží také jako prostor pro trávení volného času ve společnosti nebo o samotě.

Vaření pod širým nebem, iv dešti

I obyčejné vaření se může proměnit v zajímavý zážitek, pokud připravujete jídlo pod širým nebem. Příprava jídla v takové letní kuchyni však není jen o zážitcích. Obrovským plusem to je i po praktické stránce. V kuchyni zřízené přímo venku se nemusíte trápit s výpary. Zapomeňte také na otravné nošení jídla a nádobí zevnitř ven, protože všechno budete mít po ruce. Navíc, pokud si kuchyňku zastřešíte nebo alespoň zakryjete pergolou, vařit a užívat si volného času v ní můžete iv dešti.

Rozšíření obytného prostoru v domě

Jak jsme zmiňovali výše, letní kuchyně nemusí být využívána pouze pro přípravu jídel. Pokud disponujete větším prostorem a vsadíte na jeho zastřešení, můžete jej zařídit jako venkovní zahradní obývací pokoj s jídelnou. Stačí vám pěkný zahradní nábytek a pár stylových dekorací, aby se z tohoto prostoru stala další místnost. Obytný prostor v domě si tak rozšíříte i bez velké rekonstrukce, resp. přístavby.

Více peněz, lépe vybavený prostor

Náklady na zřízení takové externí kuchyně mohou být různé. Cena závisí na spotřebičích, nábytku a hlavně na tom, zda bude kuchyň zrealizována na způsob dřevěného altánu, nebo spíše jako prosklená zimní zahrada. Ještě vyšší náklady očekávejte u zděné kuchyňky s vlastním krbem a komínem. Ti bohatší, kteří by chtěli mít z tohoto prostoru komplet vybavenou místnost na vaření a jídlo, si mohou dát vypracovat návrh letní kuchyně na míru.

Příroda na balkoně. Zařiďte jej v něžném a smyslném BOHO stylu!

Omezený prostor na balkoně neznamená, že si z něj nemůžete vytvořit oázu klidu. Ideálním způsobem je zařídit si jej v BOHO stylu, který si...

Bezpečnostní fólie

Bezpečnostní fólie na okna jsou moderním řešením, jak zvýšit bezpečnost a soukromí v domovech i komerčních budovách. Tyto fólie představují efektivní způsob, jak chránit...

Revize elektroinstalací: Bezpečnost především

Revize elektrorozvodů je jednou z nejdůležitějších revizí, které je třeba provádět pravidelně. Elektroinstalace je totiž součástí každého domu, bytu, kanceláře i průmyslového objektu a...

Další články autora