8 tipů, jak si doma vytvořit malý home office

Uvažujete nad tím, že si v novém školním roce vytvoříte doma malý pracovní koutek? Přinášíme vám několik nápadů, jak si pohrát s malým prostorem efektivně, elegantně a s citem.

  1. Využijte kouty
    Dnešní trendy pracovních činností se stále více soustřeďují na kancelář bez papíru a bezdrátové technologie, což umožňuje komprimovat kancelář na minimální plochu. Postačí nám, když máme kde umístit židličku, notebook, tiskárnu a několik stojanů či zásuvek na dokumenty. Aby pracovní koutek poskytoval dostatek soukromí, ale zároveň nebyl zcela „odstřižen“ od života domácnosti, je třeba využít „hluchých“ míst v interiéru, kde nikomu nevadí. Obvykle taková místa nacházíme v koutech obývacího pokoje, ložnice nebo předsíně. Velmi vhodné jsou zakřivené stolky ve tvaru L nebo trojúhelníku, které jsou ergonomicky ohleduplné a přizpůsobují se malým rozměrům místnosti.
  2. Zkombinujte práci s vařením
    Věnovat se práci na notebooku vedle vaření dnes dámy dokáží s přehledem. Právě pro ně může být efektivní mini – kancelář zakomponovaná do kuchyňské linky. Stačí místo spotřebiče pod kuchyňský pult zasunout židli. Ve vrchních skříňkách se určitě najde místo i pro pár šanonů a pořadačů. Navíc v kuchyni mohou sledovat a organizovat harmonogram celé domácnosti.
  3. Plovoucí police mají více funkcí
    Šikovně umístěné police mohou sloužit pro mnoho účelů – jako pracovní stůl, zázemí domácí kanceláře nebo skladovací prostory. Pracovní plochy nemusí být vždy ve výšce stolu, možná vás potěší, když při práci občas stojíte nebo použijete barovou židli.
  4. Lehké otevřené konstrukce nezatěžují prostor
    Při vytváření domácí kanceláře je dobré zvolit čisté a jednoduché tvary, v tom vám pomohou modulární police s lehkou konstrukcí. Chcete-li řešení dodat šmrnc, můžete zvolit také barevné prvky.
  5. Skrytý prostor pod schody
    Při hledání místa pro pracovní koutek by byla škoda nevyužít prostor pod schodištěm. Vytváří výklenek pro soukromí a zároveň využije nestandardní šikminy k vytvoření úložných řešení.
  6. Pracovna ve skříni
    Každá běžná skříň se standardní hloubkou lze přeměnit na personalizovanou pracovnu na míru. Vejdou se do ní police, stůl i tiskárna, někdy i židle, pokud si dáte záležet. Po práci můžete celý koutek zavřít – klasickými nebo posuvnými dvířky.
  7. Nezapomeňte na výsuvy
    Pro malé prostory jsou výsuvná řešení nanahraditelná. Dnes už výrobci nábytku nabízejí spoustu šikovných nápadů s výsuvnými policemi, kontejnery, deskami na notebook, stoly, ale také pulty v kuchyňské lince. Ale můžete si je poměrně snadno vyrobit i sami.
  8. Průsvitná židle
    Pokud si nezakládáte na ergonomické kancelářské židli, mohla by se vám hodit průsvitná židle. Opticky nezabírá mnoho prostoru, je prakticky neviditelná, a může být také velmi pěkným designovým prvkem interiéru.

Příroda na balkoně. Zařiďte jej v něžném a smyslném BOHO stylu!

Omezený prostor na balkoně neznamená, že si z něj nemůžete vytvořit oázu klidu. Ideálním způsobem je zařídit si jej v BOHO stylu, který si...

Bezpečnostní fólie

Bezpečnostní fólie na okna jsou moderním řešením, jak zvýšit bezpečnost a soukromí v domovech i komerčních budovách. Tyto fólie představují efektivní způsob, jak chránit...

Revize elektroinstalací: Bezpečnost především

Revize elektrorozvodů je jednou z nejdůležitějších revizí, které je třeba provádět pravidelně. Elektroinstalace je totiž součástí každého domu, bytu, kanceláře i průmyslového objektu a...

Další články autora